Ga naar inhoud

Formule Karakteristieken

Onder de knop Karakteristieken bestaat de mogelijkheid om tekstueel zaken aan de formule toe te voegen onderverdeeld in volgende items:

  • Overwegingen
  • Definities
  • Eigenschappen
  • Indicaties
  • Contra-indicaties
  • Neveneffecten
  • Voorzorgsmaatregelen
  • Interacties
  • Zwangerschap
  • Productie
  • Opmerkingen
  • Posologie
  • Voorschrift
  • Modus-Operandi
  • Bewaring
  • Aflevering
  • Intoxicaties

formula

Gevaren & Voorzorgen

Via het aanklikken van de MSDS icoontjes kunnen de potentiële gevaren & voorzorgen worden aangeduid. Extra informatie kan steeds worden meegegeven om de bereider voldoende te informeren.

formula

De aangeduide (of aangeklikte) afbeeldingen zowel voor de gevaren als voorzorgen zijn ook duidelijk zichtbaar bij de bereidingen. De bereider ziet meteen welke gevaren er schuilen in de bereiding en welke voorzorgen genomen moeten worden.

formula

Samenstelling

Het belangrijkste aan de formule is de samenstelling en de bereidingsfiche. Iedere formule zal dus bestaan uit een combinatie van één of meer chemicaliën en /of specialiteiten.

formula

Opgepast

De formules die gesynchroniseerd worden en dus afkomstig zijn van het TMF volgen bovenstaande regel NIET. U dient deze formules handmatig aan te passen voordat u deze valideert.

Toevoegen, wijzigen of verwijderen van een chemicalie of specialiteit kan met een simpele klik op de knoppen net onder de kop (of tab) Samenstelling.

formula

Bereidingsfiche

De bereidingsfiche is een stapsgewijze voorstelling van de modus operandi. Deze bereidingswijze zal door de bereider chronologisch gevolgd moeten worden om een bereiding correct af te kunnen werken.

Het is dus van belang dat u alle stappen die de bereider moet volgen in het bereidingsproces hier invoert. Dit is de volledige modus operandi als stappenplan. De beschrijving van de modus operandi kunt u bij de karakteristieken opnemen.

formula

De volgorde van de items in de bereidingsfiche kan gewijzigd worden met de knoppen

Historisch

Gevalideerde formules kunnen niet meer gewijzigd worden wat betreft het protocol, maar kunnen wel als historisch worden gemarkeerd.

Dit komt erop neer dat deze formule niet meer gebruikt kan worden voor bereidingen. Uiteraard moet een historische formule blijven bestaan om de traceerbaarheid van de bereidingen te waarborgen.