Ga naar inhoud

Overzicht bereidingen

Overzicht

In het overzicht van de bereidingen worden volgende gegevens gepresenteerd:

  • Nummer van de bereiding
  • Bereidingsdatum
  • CNK van de formule
  • Naam van de formule
  • Hoeveelheid
  • Eenheid
  • Status

preparation

Een bereiding kan verschillende statussen hebben nl. In uitvoering, Klaar, Quarantaine, Vrijgegeven, Geannuleerd.

preparation

Status

Van zodra een bereiding wordt aangemaakt krijgt deze de status In uitvoering. Deze status blijft behouden tot de bereiding Klaar is en naar Quarantaine gebracht kan worden. Van zodra alle stappen in de bereidingsfiche als klaar zijn aangeduid, wordt de gehele bereiding (vanzelfsprekend) in de status Klaar gezet.

Een bereiding kan van status Klaar naar status Quarantaine worden gebracht.

Wanneer een bereiding in status Quarantaine staat kan deze worden Vrijgegeven.

Een bereiding kan ten allen tijde geannuleerd worden, behalve als deze reeds is vrijgegeven.

Quarantaine

Als de bereiding is afgewerkt kan de bereiding naar Quarantaine worden gebracht.

preparation

Dit houdt in dat iedere stap in de bereiding als Klaar gemarkeerd moet zijn.

preparation

Vrijgeven

Vervolgens kan een bereiding worden “Vrijgegeven” door een geautoriseerde medewerker, verschillend van de bereider. M.a.w. de bereider kan de ‘eigen’ bereiding nooit vrijgeven.

Dit moet gebeuren door een andere medewerker die hiervoor geautoriseerd is. Op deze manier kan een constante kwaliteit worden gegarandeerd van de gemaakte bereidingen.

preparation

Geannuleerd

Foute bereidingen kunnen naar status Geannuleerd worden gebracht.

preparation

Verwijderen van een bereiding

Van zodra een bereiding wordt gestart worden de gebruikte chemicaliën en/of specialiteiten meteen van de voorraad afgeboekt. Het is vanzelfsprekend dat gebruikte chemicaliën en/of specialiteiten niet meer gerecupereerd kunnen worden.

Belangrijk

Om de traceerbaarheid van de voorraad te kunnen garanderen kan een bereiding NOOIT verwijderd worden.

Bereidingen die verkeerdelijk werden ingebracht of die werkelijk een verkeerd ingrediënt bevatten kunnen naar status Geannuleerd worden gebracht.