Ga naar inhoud

Specificaties algemeen

Omgeving

Het verdient aanbeveling om Panacee in een eigen (virtuele) omgeving te installeren. Los van de specificaties is het gewenst dat er 2 omgevingen worden geïnstalleerd nl. een testomgeving en een productieomgeving.

Een testomgeving laat toe om een update van Panacee in eerste instantie te laten doorlichten door de gebruikers. Een testomgeving wordt eveneens gebruikt om - zoals het woord zegt - zaken te testen of uit te proberen zonder dat de productieomgeving wordt vervuild met test-data.

De installatie van de service gebeurt best op een aparte applicatieserver. In de praktijk komt dit dus neer op 2 applicatieservers nl. 1 voor test en 1 voor productie.

Poorten & Firewall

De Panacee-groep bestaat uit verschillende toepassingen die met elkaar communiceren. Er kan bij de configuratie gekozen worden welk protocol er gebruikt zal worden en over welke poort gecommuniceerd zal worden. Het is dus van belang dat de interne communicatie tussen de verschillende services (Panacee Service & Balans Service(s)) en tussen de services en clients niet geblokkeerd wordt door bepaalde veiligheidsregels die in het ziekenhuis gelden.

De poorten waarover gecommuniceerd wordt zijn vrij te kiezen, evenals het protocol (HTTP en/of TCP). Het is zelfs mogelijk om beide protocollen te hanteren, als het ene protocol niet lukt dan schakelt Panacee automatisch over op het andere.

Verbinding met C-Quel

Het is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk, dat de applicatieserver(s) verbinding kunnen maken met de servers van C-Quel om bijv. de lijst van artsen up-to-date te houden of om de formules eigen aan het TMF te synchroniseren.

De servers van C-Quel communiceren over een binair protocol via RPC. Deze servers bevinden zich steevast in de domeinen cquel.be, c-quel.be, panacee.be of in een subdomein van voorgenoemde domeinen.

De communicatie verloopt over de poorten 8090 t/m 8099.

Belangrijk

Er worden NOOIT gegevens van het ziekenhuis naar de servers van C-Quel gestuurd. C-Quel heeft ook nooit toegang tot de systemen van het ziekenhuis.

Foutmeldingen

Panacee heeft een ingebouwd foutmeldingensysteem die toelaat om onverwachte fouten te melden bij C-Quel. Deze foutmeldingen worden verstuurd over poort 5432 naar de server(s) van C-Quel. Het openen van dit communicatiekanaal is facultatief, m.a.w. Panacee zal geen hinder ondervinden als een onverwachte fout niet doorgestuurd kan worden.

Inhoud foutboodschap

De inhoud van de foutmelding bevat geen data van Panacee, maar enkel de nodige informatie om de oorzaak van de onverwachte fout te kunnen achterhalen.

Wat wordt er dan wel gestuurd?

  • Datum / Tijd
  • Computernaam
  • Operating System
  • Geheugen
  • Uptime systeem
  • Process ID
  • Exception class
  • Exception bericht
  • Stack van het programma tot aan het moment van de fout
  • ...