Ga naar inhoud

Bereiding detail

Gegevens

In het detailscherm van een bereiding kunnen volgende gegevens worden ingevoerd:

preparation

Formule

Zoals u ziet in bovenstaande schermafdruk wordt meteen na selectie van de formule alles zichtbaar wat de bereider nodig heeft of wat de bereider moet doen.

Bij het invoeren of toevoegen van een bereiding is de selectie van een formule verplicht. Patiënt (voorschrijvende) Arts en Campus zijn optioneel.

Wanneer er een formule wordt geselecteerd, dan worden de vervaldatum, houdbaarheid en hoeveelheid overgenomen van de formule. Zo hoeft u er zich geen zorgen over te maken of de vervaldatum en/of houdbaarheid wel correct werd ingevuld.
Uiteraard zijn deze gegevens aanpasbaar.

Tip

Tijdens het uitvoeren van een bereiding kan de houdbaarheidsdatum automatisch worden aangepast indien een gebruikte chemicalie en/of specialiteit minder lang houdbaar is dan de vooropgestelde houdbaarheidsdatum.

Tabbladen

In het scherm van de bereiding zijn verschillende tabbladen zichtbaar:

preparation

De modus operandi
De modus operandi opgenomen bij de formule wordt weergegeven op de eerste tab.

Gevaren & Voorzorgen
In deze tab kunt u - los van het feit dat de MSDS iconen zichtbaar zijn op het scherm - de mogelijke aanvullende commentaren lezen.

Samenstelling
Deze tab spreekt voor zich, hier wordt de exacte samenstelling van de bereiding vermeld.

Stock
Deze tab is een handig hulpmiddel om de juiste grondstof en/of specialiteit klaar te zetten voor uw bereiding. Hier is namelijk het FEFO principe ingebakken zodat de grondstof en/of specialiteit die eerst vervalt, wordt gepresenteerd als juiste grondstof. Deze gegevens zijn niet dwingend, de bereider kan zelf bepalen welke pot hij/zij wil gebruiken. Het is een handig overzicht zodat u niet hoeft te zoeken waar de juiste pot staat en welke de juiste pot is.

Bereidingsfiche
Deze tab wordt hieronder beschreven.

Tarifering
De nodige gegevens om een correcte tarifering toe te passen op deze bereiding.

Bereiden

Bij het bereiden zelf zal de Bereidingsfiche de leidraad zijn om uw bereiding succesvol af te ronden. De bereidingsfiche bevat namelijk alle stappen noodzakelijk aan de bereiding en dit in chronologische volgorde.

preparation

Indien er geen balansen aangesloten zijn kunt u handmatig het afgewogen gewicht van de balans invullen. Indien u verschillende balansen heeft aangesloten, kiest u de balans van dewelke u het gewicht wil ophalen.

preparation

Stappenplan

  1. In eerste instantie scant u de barcode van de pot die u wil gebruiken. Ofwel scant u het stocknummer, ofwel typt u handmatig dit stocknummer in. Nadat het stocknummer werd gescand, wordt gecontroleerd of

    • de juiste chemicalie of specialiteit gebruikt wordt
    • de gekozen grondstof of specialiteit niet vervallen is
  2. Daarna kunt u - indien er balansen zijn gekoppeld - de gewenste balans kiezen.

Belangrijk

Het gewicht van de balans wordt ALTIJD in gram afgelezen.

  1. De gewenste hoeveelheid afwegen

    • de gewenste hoeveelheid kan uit meerdere potten komen; als u een deel afweegt uit een pot klikt u op de plus-knop (stap 4) en herhaalt vervolgens het weegproces (stap 3)
    • het veld gewicht kleurt rood als het afgewogen gewicht buiten de marge valt, kleurt oranje als het binnen de marge valt en kleurt groen als het gewicht exact werd afgewogen.
  2. Als de gewenste hoeveelheid is afgewogen klikt u op de plus-knop wat zoveel betekent als afboeken van de voorraad.

  3. Als er voldoende werd afgewogen kan het vinkje Klaar worden aangevinkt en eventueel enkele opmerkingen worden genoteerd.

  4. De weging opslaan.

preparation